Γενικά Δράσεις

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ”

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ώρα 18:00-20:00, στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το 1ο Ανοικτό Διαδραστικό Σεμινάριο του σχ. έτ. 2023-2024, με θέμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Ο ρόλος τού εκπαιδευτικού» με ομιλήτρια την κ. Φωτεινή Παπαδάτου, Ψυχολόγο στον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο Σεμινάριο αυτό, αρχικά παρουσιάστηκε μια μελέτη περίπτωσης, πραγματικό περιστατικό τής Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, μέσα από την οποία αναδείχθηκε το θεωρητικό υπόβαθρο του φαινομένου, με έμφαση στους ρόλους που ενδέχεται να υιοθετήσουν τα παιδιά σε αντίστοιχα περιστατικά, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών καθώς επίσης στις συνέπειες και τρόπους διαχείρισής του.

Έπειτα, παρουσιάστηκε ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, ενώ, παράλληλα, προτάθηκαν καλές πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Εν κατακλείδι, παρουσιάστηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες που καλείται ένα σχολείο να ακολουθήσει για την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας κι εκφοβισμού.

Το σεμινάριο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, και προβλημάτισε αλλά και διαφώτισε τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φ. Παπαδάτου που είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς!!!

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ1
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ2
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ3
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ4