Γενικά Εκδρομές Μετακινήσεις

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Καρπενήσι (9-13/4/2024)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη 33 μαθητριών/τών και 4 εκπαιδευτικών στο Καρπενήσι (9-13 Απριλίου 2024). Τα παιδιά παρακολούθησαν “Το μαγικό μονοπάτι τής ενσυνείδησης» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου, ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα ενεργοποίησης της ενσυνείδησης, δηλαδή της προσοχής, των αισθήσεων και του ελέγχου τού νου. Είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, να διαβούν ποτάμια περνώντας πάνω από πέτρινα γεφύρια, να επισκεφθούν παραδοσιακούς πετρόκτιστους οικισμούς, να περπατήσουν δίπλα σε κελαρυστά ρυάκια, να ακούσουν το κελάηδισμα των πουλιών, να γνωρίσουν διάφορα είδη τής τοπικής χλωρίδας και να περιδιαβούν τον έναστρο ουρανό τη βραδιά τής αστροπαρατήρησης. Την πρώτη ημέρα δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν τον λόφο Κολωνού, όπου διεξήχθη η τελευταία φάση τής μάχης των Θερμοπυλών, καθώς και τα ομώνυμα θερμά λουτρά, και προβληματιστηκαν για τη γεωμορφολογία τής περιοχής. Γνώρισαν, τέλος, σημαντικά επεισόδια της σύγχρονης ιστορίας κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων.

Υπεύθυνοι του σχεδιασμού και υλοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι καθηγητές Νίκος Ψαρουδάκης και Νίκος Σπανουδάκης με συνοδούς τις καθηγήτριες Τακουή Βακιρτζιάν και Μαρία Ελευθερίου.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Δεληγεωργοπουλο από τον Σύλλογο Αστρονομίας Ευρυτανίας “η Άρτεμις” και τον κ. Μανόλη Κοπανάκη για τη βραδιά τής αστροπαρατήρησης στον λόφο τού Προφήτη Ηλία Μυρίκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου και τους υπευθύνους του, τον κ. Μανόλη Κοπανάκη και τον κ. Παναγιώτη Κούτρα για τη φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία αυτής της τόσο βιωματικής εκπαίδευσης στα βουνά και τα δάση τής Ευρυτανίας.

Καρπενήσι 1
Καρπενήσι 2
Καρπενήσι 3
Καρπενήσι 4
Καρπενήσι 5