Γενικά

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-3-2023, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, η βιβλιοπαρουσίαση δύο βιβλίων της νέας σειράς που εγκαινιάζεται στον εκδοτικό οίκο ΙΤΑΝΟΣ με γενικό τίτλο “Μεγάλοι Έλληνες Πεζογράφοι”, με στόχο να αγαπηθεί πρωτίστως από το εφηβικό κοινό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο Νεολαίας στις 6.30 το απόγευμα.

Τα δύο πρώτα βιβλία των εκδόσεων ΙΤΑΝΟΣ που παρουσιάστηκαν περιέχουν τα έργα “Πρώτη Αγάπη” του Ιωάννη Κονδυλάκη και “Λουκής Λάρας” του Δημητρίου Βικέλα. Η μετεγγραφική απόπειρα των δύο κλασικών κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας από την καθαρεύουσα στη δημοτική γλώσσα υλοποιήθηκε από τον Δρ. Φιλολογίας, κ. Γεώργιο Τσερεβελάκη , με σκοπό το περιεχόμενό των έργων να είναι εύληπτο για τους σύγχρονους νέους αναγνώστες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η καθηγήτρια του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, κ. Ειρήνη Σπυριδάκη, ανέλυσε τη λογοτεχνική αξία στη Νεοελληνική Γραμματεία  των έργων “Πρώτη Αγάπη” του Ιωάννη Κονδυλάκη και “Λουκής Λάρας” του Δημητρίου Βικέλα. Ο Δρ. Φιλολογίας, κ. Γιώργος Τσερεβελάκης ανέπτυξε το εγχείρημα της μετεγγραφής των δύο κειμένων από την καθαρεύουσα στη δημοτική γλώσσα και στη συνέχεια ακολούθησε εκφραστική ανάγνωση αποσπασμάτων από τους εξής μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου: Φασουλάκη Αναστασία, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, Σιδεράκη Δάφνη, Λαμπράκη Κωνσταντίνο, Σκανδαλάκη Ειρήνη και Πέτσα Αγλαΐα. Παράλληλα υπήρξε μουσικό διάλειμμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου ευχαριστεί τους μαθητές που με προθυμία συμμετείχαν στην εκδήλωση και τους εύχεται καλή πρόοδο και στο μέλλον να τους δοθούν και άλλες αφορμές να συμμετάσχουν σε παρόμοιες δημιουργικές δράσεις.

Δελτίο Τυπου Παρουσίαση Βιβλίου1
Δελτίο Τυπου Παρουσίαση Βιβλίου2