Ανακοινώσεις Εκπαιδευτική επίσκεψη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΘΗΝΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΜΗ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΝΑΠΟΛΗ

Το διάστημα 3-7 Μαρτίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης τού σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Ν. Ψαρουδάκη, τον κ. Ν. Σπανουδάκη, την κ. Ι.- Ε. Σφακιανάκη και την κ. Ασ. Χαρκιωτάκη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρώμη (Κολοσσαίο, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Kατακόμβες, γειτονιά Trastevere, Villa Borghese,…), Νάπολη και Πομπηία στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Φωτογραφικές Διαδρομές» και «Γνωριμία με τον πολιτισμό τής Μεγάλης Ελλάδας».

Το διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Μ. Τουραμπέλη, την κ. Μ. Γρινιεζάκη, την κ. Β. Πιτερού και την κ. Ασ. Χαρκιωτάκη επισκέφθηκαν το Ναύπλιο και το Παλαμήδι, την Επίδαυρο και την Αθήνα (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης, Βράχος τής Ακρόπολης, Πλατεία Συντάγματος _Αλλαγή Φρουράς, Εθνικός Κήπος, Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο, Μουσείο Γουλανδρή (Φυσικής Ιστορίας), Θωρηκτό Αβέρωφ, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Επίτιμο μέλος τής παρέας των συνοδών ήταν η κ. Χ. Μαρκάκη ως πρώην υπεύθυνη τού Πολιτιστικού Προγράμματος “Φωτογραφικές Διαδρομές”.

Οι εντυπώσεις και από τις δύο εκδρομές ήταν εξαιρετικές! Τόσο τα παιδιά όσο και οι καθηγητές και οι καθηγήτριές τους αποκόμισαν πάρα πολλά από τις παραπάνω επισκέψεις. Όσα είδαν και έζησαν ήταν μοναδικά, κι έχουν γίνει τώρα ωραίες, γλυκιές αναμνήσεις…!!!

ΡΩΜΗ ΠΓΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2023
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023