Ανακοινώσεις Διαγωνισμοί

ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ 2023: 1ο Βραβείο

Το σχολείο μας κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με θέμα “Το δωμάτιο των γαλλικών αξιοπερίεργων εκθεμάτων” (επίπεδο Α1). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 27 μαθήτριες και μαθητές τής Α’ τάξης. Τα παιδιά δημιούργησαν κατασκευές εμπνευσμένες από τη Γαλλία (https://drive.google.com/…/1ISPbYyaEh05sTpGIzmt…/view…)

και συνέθεσαν μία ακροστιχίδα με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, Τακουή Βακιρτζιάν. Η απονομή των βραβείων και των δώρων έγινε από την κ. Veronique Bruez, Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας και Σύνδεσμο αθλητικών δράσεων της Πρεσβείας τής Γαλλίας, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, στις 29 Μαρτίου 2023. Στην τελετή παρέστησαν η κ. Αντωνία Κοκοτσάκη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Γαλλικής Γλώσσας στην Κρήτη, ο κ. Υγκ Ντενιζό, εμψυχωτής και συγγραφέας σχολικών εγχειριδίων τής γαλλικής, καθώς και άλλοι/ες καθηγητές/τριες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρωταγωνίστησαν σε ένα βίντεο-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γαλλοφωνίας

(https://drive.google.com/…/1cRESi…/view…),

παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο στα γαλλικά και ερμήνευσαν το τραγούδι “L’oiseau et l’enfant” υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής, κ. Ελπίδας Τσιραμπίδου.

Ακούστε το τραγούδι ΕΔΩ.

Πραγματικά τόσο οι δημιουργίες των παιδιών όσο και η παρουσία τους στην εκδήλωση ήταν εξαιρετική!!!

Συγχαρητήρια όχι μόνο στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στην καθηγήτριά τους, Τακουή Βακιρτζιάν!!!

ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ 4