Δράσεις Εκδρομές Μετακινήσεις

Επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Boccia World Challenger 

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης Γυμνασίου με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής τού σχολείου μας, κ. Ε. Ζερβάκη, επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» και παρακολούθησαν αγώνες boccia στο πλαίσιο του Boccia World Challenger HERAKLION 2023. Το άθλημα μπότσια είναι παραολυμπιακό για αθλητές με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία, οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Το άθλημα αυτό παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός τού παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες τη δερμάτινη μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα-στόχο που καλείται “jack”. Οι μπάλες προωθούνται με τα χέρια, τα πόδια, ή -εάν η αναπηρία τού συμμετέχοντος/ουσας είναι σοβαρή- με μία βοηθητική συσκευή. Στο τέλος κάθε γύρου, ο διαιτητής μετράει την απόσταση που έχουν οι μπάλες των ομάδων από τη μπάλα-στόχο, και δίνει έναν βαθμό για κάθε μπάλα που είναι πιο κοντά στην μπάλα-στόχο από τη κοντινότερη μπάλα τού αντιπάλου. Η ομάδα ή παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία είναι νικητής στο τέλος τού αγώνα.

Το Boccia World Challenger αποτελεί μέρος τής διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τού 2024 και συμμετέχουν 100 αθλητές από 26 χώρες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια αθλητών/τριών που αποτελούν την προσωποποίηση της θέλησης και της ψυχικής δύναμης. Επίσης, παιδιά της Α΄ Γυμνασίου που είναι μέλη τής δημοσιογραφικής ομάδας τού σχολείου μας είχαν την τύχη να πάρουν συνέντευξη από τη Χρυσή Μόρφη-Μέντζου, κορυφαία αθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου, η οποία διεκδικεί μετάλλιο στη διοργάνωση.

ΜΠΟΤΣΙΑ1
ΜΠΟΤΣΙΑ2
ΜΠΟΤΣΙΑ4