Δράσεις

ΗΜΕΡΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Ημέρας Υπαίθριας Εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας υλοποίησαν διάφορες δράσεις τόσο στον χώρο τού σχολείου, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων, όσο και στο ΕΛΜΕΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Γεωπονίας, στο Lido Soccer αλλά και στην παραλία τής Αμνισού.

Αναλυτικότερα:

α) Το τμήμα Γ1 με τους μαθηματικούς κ. Ν. Σπανουδάκη και κ. Ν. Ψαρουδάκη πήγαν στην Αμνισό και ασχολήθηκαν με τα «Μαθηματικά στην άμμο». Αυτή η δράση περιελάμβανε γεωμετρικές κατασκευές, με τελικό σκοπό την εκτίμηση μιας βραχονησίδας. Επίσης, παιδιά και καθηγητές επισκέφθηκαν τη μινωική Έπαυλη των Κρίνων και τα ερείπια του ναού τού Διός Θενάτα.

Γ1 ΑΜΝΙΣΟΣ 3
Γ1 ΑΜΝΙΣΟΣ 2

β) Τα τμήματα Γ2 και Γ3 με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Ελένη Λασηθιωτάκη, την κ. Ι.Ε.Σφακιανάκη και την κ. Ε. Τσιραμπίδου επισκέφθηκαν το ΕΛΜΕΠΑ και ξεναγήθηκαν εκεί. Γνώρισαν τις εκπαιδευτικές, επιδεικτικές και ερευνητικές υποδομές τού Ιδρύματος και τις πρότυπες καλλιέργειες, στις οποίες ασκούνται και δραστηριοποιούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Γεωπονίας, ήρθαν σε επαφή με τα διάφορα είδη φυτών (αρωματικών και μη), και γνώρισαν τη διαδικασία τής κομποστοποίησης.

ΕΛΜΕΠΑ1
ΕΛΜΕΠΑ3

γ) Η Α΄ τάξη με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Γ. Ασπράκη, την κ. Δ. Μαράκη, την κ. Α. Μπάκου και τον κ. Μ. Ανδρεαδάκη, και η Β΄ τάξη με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Β. Πιτερού, τον κ. Π. Τουμπανιάρη, τον κ. Μ. Τουραμπέλη και τον κ. Γ. Χαλκιαδάκη πήγαν στο Lido Soccer. Εκεί, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ε. Ζερβάκη, τα παιδιά ασχολήθηκαν με διάφορα παιχνίδια, όπως τρίλιζα με σκυταλοδρομία, σκυταλοδρομία με λέξεις, ομαδικό παιχνίδι με σωλήνες, dodgeball, εδαφοσφαίριση (πετάνκ), παιχνίδι επιδεξιότητας και συντονισμού με κυπελλάκια, ενώ έπαιξαν και αγώνα ποδοσφαίρου με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ).

ΛΙΝΤΟ Α 1
ΛΙΝΤΟ Α 3

δ) Μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις εθελοντικά παρέμειναν στον  χώρο τού σχολείου μας, και χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η  1η ομάδα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τ. Βακιρτζιάν, ανέλαβε το καθάρισμα του τριγώνου δίπλα στη συκιά (αφαίρεσε σκουπίδια, χόρτα, κλαδιά, έναν νεκρό φοίνικα κ.λπ.), καθάρισε τις γλάστρες τού σχολείου από τα ξερά φύλλα, και φύτεψε καινούργια φυτά που είχαν φέρει τα παιδιά.  Επιπλέον, η 1η ομάδα μετέφερε από τον κήπο στο αποθηκάκι 15 μεταλλικά πάνελ-περσίδες και 5 μεταλλικά «οδοφράγματα» που είχαν αφήσει οι εργάτες τού Δήμου.

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ1
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ2

Η 2η ομάδα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ειρήνη Σπυριδάκη, έβαψε την πόρτα και τα τοιχία τής ανατολικής εισόδου τού σχολείου, και φρέσκαρε παγκάκια και ζαρντινιέρες τού αύλειου χώρου που είχαν ξεβάψει.

ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Η 3η ομάδα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μ. Μαστραντωνάκη, ανανέωσε την πίσω σκάλα (πιάνο), έβαψε την πόρτα τού Α2 και την εσοχή τού τοίχου που πλαισιώνει την πόρτα, καθώς και τα κάγκελα των παραθύρων τού Α1 (μέχρι το ύψος που έφταναν τα παιδιά).

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗ

Είναι βέβαιο ότι η ημέρα αυτή ήταν μία από τις πιο δημιουργικές στη σχολική ζωή των παιδιών.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ενεργά, καθένα με τον δικό του τρόπο!

Συγχαρητήρια και στους/στις εκπαιδευτικούς για την εποπτεία και καθοδήγηση των μαθητών και μαθητριών τού σχολείου μας!