Ανακοινώσεις Δράσεις Εκδρομές Μετακινήσεις

Διδακτική επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες τού Ηρακλείου_Πέμπτη 9/11/2023

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού σχολείου μας με συνοδούς καθηγήτριες τις κ. Ελ. Τσιραμπίδου και κ. Μ. Μαστραντωνάκη και συνοδούς καθηγητές τους κ Μ. Ανδρεαδάκη και κ. Ι. Χαλκιαδάκη, επισκέφθηκαν τρεις παραγωγικές μονάδες τού Ηρακλείου (Πλαστικά Κρήτης, ΕΝΑ Cash&Carry  και Πικράκης ΑΕΒΕ Aluminium Industry)  στο πλαίσιο του μαθήματος “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ”  όσον αφορά την οργάνωση των σύγχρονων παραγωγικών μονάδων.

Στόχος τής επίσκεψης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές/τριες  με την οργάνωση και τη λειτουργία των σύγχρονων παραγωγικών μονάδων και να διαμορφώσουν σαφή αντίληψη για τη σχέση τής νέας τεχνολογίας και των εργαζομένων με την παραγωγική διαδικασία. Με την επίσκεψή τους σε αυτές τις μονάδες, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις επιδράσεις και τις συνέπειες του βιομηχανικού τρόπου παραγωγής στην κοινωνία, το περιβάλλον και το άτομο. Ενημερώθηκαν  για τα προϊόντα και τις καινοτομίες  που παράγει κάθε εταιρεία, και  ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους των εταιρειών (Πλαστικά Κρήτης: κος Ι.Ασπιρτάκης, ΕΝΑ Cash&Carry: κος Βεργετάκης & κος Μουντουφάρης και Πικράκης ΑΕΒΕ Aluminium Industry: κα Αδ. Πικράκη & κος Ν. Καλαϊτζάκης) που μας υποδέχτηκαν, ενημέρωσαν, ξενάγησαν με ασφάλεια και γενικά συνέβαλαν με εποικοδομητικό τρόπο στη διδακτική μας επίσκεψη, καθώς  για το κέρασμα σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την οργάνωση και υλοποίηση της παραπάνω δράσης-διδακτικής επίσκεψης ήταν η καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Μ. Μαστραντωνάκη.

Τεχνολογία 4
Τεχνολογία 3
Τεχνολογία 2
Τεχνολογία 1
Τεχνολογία