Εκδρομές Μετακινήσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ  ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Ο Διευθυντής τού Πρότυπου  Γυμνασίου Ηρακλείου, σύμφωνα με την υπ.αρ. Υ.Α. 20883/ ΓΔ4/12- 02-2020 (ΦΕΚ 456/τ.Β’/13-02-2020) που αφορά Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, προκηρύσσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης  των μαθητών/τριών τού σχολείου σε Μόναχο – Σάλτσμπουργκ  στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος.

 H εκπαιδευτική επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα από  3 – 28 Απριλίου 2024, σε τρεις εργάσιμες μέρες και ένα Σαββατοκύριακο. Στην παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη  προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 50-55 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές/τριες.

Η προσφορά γιατο Μόναχο θα πρέπει να περιέχει και εξασφαλίζει τα παρακάτω:

  • Μετάβαση αεροπορικώς από το Ηράκλειο στο Μόναχο νωρίς το πρωί  και επιστροφή με απογευματινή ή βραδινή πτήση. Θα προτιμηθούν οι προτάσεις για απευθείας πτήσεις
  • Επίσκεψη στα κυριότερα ιστορικά – πολιτιστικά μνημεία τής πόλης στο Deutsches Museum και στο Νταχάου
  • Βραδινή μεταφορά από το ξενοδοχείο στο κέντρο τής πόλης και αντίστροφα
  • Ημερήσιες εκδρομές σε αξιοθέατα της περιοχής όπως στο κάστρο Νόισβανσταιν και  στο Σάλτσμπουργκ. Δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του προγράμματος
  • Ελληνόφωνο ξεναγό όπου κρίνεται απαραίτητο (π.χ. περιήγηση της πόλης)
  • Ιατρός από το τουριστικό γραφείο που θα συνοδεύσει τους/τις μαθητές/τριες από Ηράκλειο σε Ηράκλειο με  παροχή ιατρικής φροντίδας  και φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλη τη διάρκεια της  εκπαιδευτικής επίσκεψης.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με πρωινό (και εναλλακτική προσφορά με ημιδιατροφή) σε ξενοδοχείο  3 ή 4 αστέρων εντός πόλης. Θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η κατηγορία και το όνομα των ξενοδοχείων.
  • Τα δωμάτια του ξενοδοχείου πρέπει να είναι τρίκλινα ή δίκλινα για τους/τις μαθητές/τριες, και μονόκλινα για τους/τις συνοδούς- καθηγητές/τριες.

Επίσης, η προσφορά πρέπει να περιέχει και εξασφαλίζει τα παρακάτω:

  1. Τουριστικό λεωφορείο που θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των μαθητών/τριών για όλες τις μετακινήσεις και τις βραδινές εξόδους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, από την άφιξη στο αεροδρόμιο προορισμού και μέχρι τη μετάβαση στο αεροδρόμιο αναχώρησης για την επιστροφή στο Ηράκλειο. Το λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, κλιματισμό, κ.λπ.). Επίσης, πρέπει να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών (ζώνες ασφαλείας, έμπειροι και συνεργάσιμοι οδηγοί).
  2. Υποχρεωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή (Συμβόλαιο “Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Tour Operator)” του ιδίου διοργανωτή και όχι άλλου τουριστικού γραφείου), το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία  καθώς και πρόσθετη ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή/τριας ή συνοδού καθηγητή/τριας, και μεταφορά του/της αεροπορικώς εάν παραστεί ανάγκη.
  3. Την αποδοχή από το Γραφείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων τού συμβολαίου από τη μεριά του (κατάθεση εγγυητικής επιστολής με ποσό που θα καθορίσει το σχολείο).
  4. Την αντιμετώπιση της περίπτωσης που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή λόγω ανωτέρας βίας (κακοκαιρία, εκλογές, απεργίες, κ.λπ.).
  5. Παροχή απόδειξης σε κάθε μαθητή/τρια χωριστά στην εξόφληση της εκδρομής.

Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται το συνολικό κόστος τής εκδρομής, καθώς και το κόστος ανά μαθητή/τρια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

ΣΗΜ.: Κάθε οικονομική προσφορά θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας αεροπορικών εισιτηρίων  και   επιβεβαίωση κράτησης ξενοδοχείων.

Με την προσφορά θα πρέπει να κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραίτητα και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας (το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ) καθώς και φωτοαντίγραφο του ειδικού  σήματος λειτουργίας.  Στο φάκελο της προσφοράς πρέπει να περιέχεται CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς σφραγισμένους φακέλους (όχι ηλεκτρονικά) μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Γραφείο τής Διεύθυνσης του Προτύπου Γυμνασίου Ηρακλείου. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή την ίδια ημέρα στις 12:30 μ.μ..

Σημ. Θα επιλεγεί η προσφορά που πληροί όλες τις απαιτήσεις τής εκδρομής και συνδυάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με την πιο συμφέρουσα οικονομικά τιμή.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.