Εκδρομές Μετακινήσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καρπενήσι

Ο Διευθυντής τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, σύμφωνα με την Υ.Α 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β) του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καρπενήσι, σαράντα έως σαράντα δύο (40-42) μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ και Γ’ Γυμνασίου και τεσσάρων (4) συνοδών καθηγητών/τριών. Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλους «Μονοπάτια της Κρήτης » και «Μαθηματικά στη Φύση».

Συγκεκριμένα:

  • Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα αφορά  τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι.

Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής:

  1. Τρίτη 09-04-2024

Αναχώρηση από το λιμάνι Ηρακλείου για Πειραιά

  • Τετάρτη 10-04-2024

Άφιξη στον Πειραιά, αναχώρηση για Μαυρίλο Ευρυτανίας πριν από τον Τυμφρηστό Πεζοπορία στο μονοπάτι των Αγίων Αποστόλων, επίσκεψη στον μπαρουτόμυλο του Μαυρίλο.

Αναχώρηση για Καρπενήσι, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στην πόλη, καιρού επιτρέποντος αστροβραδιά στον λόφο τού Πρ.Ηλία  5km έξω από την πόλη.

  • Πέμπτη 11-04-2024

Αναχώρηση το πρωί για Τόρνο Ευρυτανίας

Πεζοπορία στα μονοπάτια τού νερού

Επίσκεψη στο μοναστήρι τού Προυσσού

Φαγητό στην περιοχή

Επίσκεψη στο Παλιό Μικρό Χωριό.

Απόγευμα επιστροφή στο Καρπενήσι

Ξεκούραση

  • Παρασκευή 12-04-2024,

Αναχώρηση το πρωί για Δομνίστα Ευρυτανίας, στη θέση Ψηλός Σταυρός

Πεζοπορία σε μονοπάτι της περιοχής

Μεσημεριανό φαγητό στο Κρίκελλο, στην πλατεία τού Χωριού

Επιστροφή στο Καρπενήσι

Ξεκούραση

  • Σάββατο 13-04-24,

Αναχώρηση το πρωί για το χωριό Γοργιανάδες

Πεζοπορία στο πλατανόδασος

Επίσκεψη στους Κορυσχάδες και στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Αναχώρηση για Πειραιά

Επιβίβαση στο καράβι για Ηράκλειο

  • Κυριακή πρωί 14-04-2024,

Άφιξη στο λιμάνι Ηρακλείου

Να δοθεί εναλλακτικά η δυνατότητα επιστροφής με βραδινή αεροπορική πτήση, μετά τις 19:00.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να υποστεί μικρές διαφοροποιήσεις.

Η προσφορά θα πρέπει να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

1. Ακτοπλοϊκή μετάβαση στον Πειραιά και επιστροφή στο Ηράκλειο (MINOAN LINES) με τετράκλινες καμπίνες για μαθητές/τιες, και μονόκλινες ή δίκλινες για τους συνοδούς καθηγητές στο πλοίο. Η προσφορά θα πρέπει να αναφέρει και τη δυνατότητα αεροπορικής επιστροφής το βράδυ της Κυριακής.

2. Να υπάρχει ανοχή κάποιου ποσοστού αυξομείωσης στον αριθμό των μαθητών/τριών.

3. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Καρπενήσι. Δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα (χωρίς προσθήκη μεταλλικών κλινών ή ράντσων) για τους/τις μαθητές/τριες, με πρωινό. Τα δωμάτια των μαθητών/τριών να είναι συνεχόμενα (να μην παρεμβάλλονται άλλοι πελάτες) & στον ίδιο χώρο να βρίσκονται & τα δωμάτια των καθηγητών.

4. Συνοδός ιατρός, προκειμένου να διασφαλίζεται η άμεση ιατρική βοήθεια σε περίπτωση.

ασθένειας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο. Ο/Η ιατρός θα πρέπει να ακολουθεί και στις πεζοπορίες.

5. Μεταφορικό μέσο : Τουριστικό λεωφορείο υπερυψωμένο (όχι διώροφο), με κλιματισμό, το οποίο θα είναι συνεχώς στη διάθεση των μαθητών/τριών για τις μετακινήσεις τους, καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας, στις περιηγήσεις, ξεναγήσεις. Το λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές (να έχει ελεγχθεί από το ΚΤΕΟ, να είναι εφοδιασμένο με τα απαιτούμενα έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, την επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση κ.λπ.), καθώς και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών (ζώνες ασφάλειας, κλπ.). Είναι σημαντική η εμπειρία τού οδηγού σε αντίστοιχες εκδρομές στην Ευρυτανία. Η επιλογή τού οδηγού θα γίνει σε συμφωνία με το σχολείο.

6. Δέκα ημέρες μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού, ο μειοδότης είναι υποχρεωμένος να επιβεβαιώσει την κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Ηράκλειο προς Πειραιά και πίσω Ηράκλειο και αριθμού δωματίων ξενοδοχείου με βεβαιώσεις από τις αντίστοιχες εταιρείες (Fax/e-mail/γραπτώς)

7. Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, ομαδική ασφαλιστική κάλυψη για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή/τριας ή συνοδού καθηγητή/τριας και κάλυψη εξόδων επιστροφής του/της στο Ηράκλειο αεροπορικώς, εάν παραστεί ανάγκη.

8. Αποδοχή από μέρους τού πρακτορείου ποινικής ρήτρας, σε περίπτωση αθέτησης των όρων τού συμβολαίου (εγγυητική επιστολή), με ποσό που θα καθοριστεί από το Σχολείο.

9. Αντιμετώπιση περίπτωσης μη πραγματοποίησης της εκδρομής, λόγω ανωτέρας βίας (εθνικές εκλογές, καιρικές συνθήκες, πανδημία κ.λπ.).

10. Άδεια λειτουργίας τού τουριστικού πρακτορείου (ειδικό σήμα λειτουργίας Ε.Ο.Τ ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ).

11. Από τη συνολική αξία τής εκδρομής το 20% θα παρακρατηθεί σαν εγγύηση ακριβούς εκτέλεσης της και θα αποδοθεί μετά την επιστροφή τού σχολείου από την εκδρομή.

12. Το σχολείο θα επιλέξει την προσφορά που θα εγγυάται την ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ της εκδρομής και ΠΡΟΣΙΤΗ στις τιμές.

13. Τουλάχιστον μία (1) δωρεάν (FREE) συμμετοχή για μαθητές με οικονομικό πρόβλημα.

14. Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή με ΦΠΑ τής εκδρομής,

αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή/τρια χωριστά.

15. Επιστροφή ποσού συμμετοχής σε μαθητή/τρια που ασθενεί εκτάκτως.

Με την προσφορά θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

Θα γίνουν δεκτές κλειστές προσφορές σε φάκελο και προσφορές σε ηλεκτρονική μορφή οι οποίες ανοίγουν με χρήση κωδικού.

Τα ενδιαφερόμενα πρακτορεία καλούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση του Σχολείου σφραγισμένες προσφορές, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 21/12/2023 και ώρα 12:00, που θα περιγράφουν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις επιπλέον ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις και θα είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια Επιτροπή την ίδια ημέρα και ώρα 13:00 στο Γραφείο τού Διευθυντή τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.