Δράσεις

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ”

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 18:00-20:00, στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το 2ο Ανοικτό Διαδραστικό Σεμινάριο του σχολικού έτους 2023-2024, με θέμα «Αγχώδεις Διαταραχές στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» με ομιλητή τον ψυχίατρο παιδιών και εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ, Επιμελητή ΕΣΥ. Ο κ. Σαμιωτάκης επισήμανε ότι οι αγχώδεις διαταραχές στα παιδιά και στους έφηβους είναι ένα συχνό φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και πιθανόν να υποδιαγιγνώσκεται. Υπολογίζεται ότι 10%-20% των παιδιών σχολικής ηλικίας παρουσιάζουν συμπτώματα κοινωνικής απόσυρσης, άγχους, απομόνωσης, κατάθλιψης και συνείδησης εαυτού. Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανής η σημασία αρχικά της αναγνώρισης και έπειτα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών στα παιδιά και τους εφήβους.

Στο Σεμινάριο αυτό επιχειρήθηκε μια σύντομη αλλά ολιστική προσέγγιση, με σκοπό την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για το μείζον αυτό θέμα που δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής τού ατόμου, το οποίο τελεί υπό αγχώδη διεργασία.

Ο κ. Σαμιωτάκης κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τού κοινού, ενώ ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο ομιλητής απαντούσε στις ερωτήσεις τού κοινού, και έδινε – με τον δικό του τρόπο- λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Σαμιωτάκη για την ουσιαστική παρουσίαση του θέματος και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε!!!

ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ1
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ2
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ3