Διαγωνισμοί

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ 13/03/2024

Την Τετάρτη 13.03.2024 πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης – “Alan Turing”.

Υπεύθυνοι για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό είναι οι εκπαιδευτικοί: Αρετή Παπαδογιαννάκη (ΠΕ03) και Ιωάννης Χαλκιαδάκης (ΠΕ86).

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου με την ομάδα PARIS_2.0 βγήκε 1ο σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και προκρίνεται στην επόμενη φάση (4ο σε βαθμολογία στην Ελλάδα). Η ομάδα PARIS είναι οι: Eλευθέριος Γρηγορίου, Νικόλαος Δέρβας και  Βασίλειος Νικόλαος Κατσαλιάκης από το Γ1.

Η ομάδα ΣΙΣΤΕΡΙΝΙΑ είναι η 1 η αναπληρωματική ομάδα σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και είναι από το Α3 του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου οι: Nικόλαος Μαστοράκης, Γιώργος Παπαντωνάκης και Μαρίνα Πιταρίδη

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του σχολείου μας συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και εύχεται καλή επιτυχία στην επόμενη φάση στην ομάδα που προκρίθηκε.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης.

Ανακοινώθηκαν δύο πίνακες κατάταξης ανά επίπεδο: Ο Α΄ περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες ομάδες ανά ΠΔΕ. Ο Β΄ περιλαμβάνει όλες τις ομάδες με φθίνουσα κατάταξη βαθμολογίας.
Οι τρεις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, ανά επίπεδο κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Πίνακας Α΄), θα λάβουν ΕΠΑΙΝΟ.
Η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία, ανά επίπεδο κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού.
Οι ομάδες που θα προκριθούν στην ημιτελική φάση θα κληθούν να επιβεβαιώσουν με e-mail (στο pekesde@sch.gr) μέχρι 29/3/2024 τη δια ζώσης συμμετοχή τους στην Πάτρα (13/4/2024). Το ίδιο θα ζητηθεί αντίστοιχα (μέχρι 3/4/2024) και από τη 2η και 3η ομάδα, ανά επίπεδο από κάθε ΠΔΕ -ως επιλαχούσες-, ώστε σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης της 1ης ομάδας να κληθούν οι αμέσως επόμενες ομάδες.
Επιπλέον, θα ζητηθεί από τις υπόλοιπες ομάδες του Πίνακα Β΄ να δηλώσουν αν έχουν τη δυνατότητα διά ζώσης συμμετοχής στην ημιτελική φάση στην Πάτρα. Έτσι, θα δημιουργηθεί και ένας Πίνακας Γ΄ με επιλαχούσες ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο (με φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά επίπεδο), από την οποία θα καλυφθούν κενές θέσεις που ενδεχομένως προκύψουν από την αδυναμία συμμετοχής κάποιων ομάδων από τις επιλαχούσες του Πίνακα Β΄ ανά ΠΔΕ (4/4/2024).
Σε περίπτωση και πάλι κενών θέσεων  η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα συμπλήρωσης των κενών θέσεων από τις  επιλαχούσες (με φθίνουσα σειρά βαθμολογίας στην προκριματική φάση ανά επίπεδο σε αυτή την ΠΔΕ) ομάδες σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευση (ΠΔΕ) Δυτικής Ελλάδας είτε  άλλης ΠΔΕ με  κριτήριο τη μικρότερη απόσταση ως προς τη γεωγραφική θέση και το μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων ομάδων από αυτή, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενές θέσεις για την Ημιτελική Φάση.
Το πλήθος των ομάδων που θα προκριθούν στη Β΄ φάση είναι 13 ομάδες ανά επίπεδο (μία από κάθε ΠΔΕ ή επιλαχούσες από τον Πανελλαδικό πίνακα για τις κενές θέσεις). 
B΄ Φάση και Γ΄ Φάση
Η διεξαγωγή της Β΄ Φάσης και Γ΄ Φάσης θα υλοποιηθεί στην Πάτρα, στα
Πειραματικά Σχολεία Πανεπιστημίου Πατρών, ημέρα Σάββατο, 13/4/2024.
Ειδικότερα:
Β΄ Φάση (Ημιτελική)
Οι 13 ομάδες ανά επίπεδο που θα προκριθούν από την Α΄ Φάση συμμετέχουν στην Β΄
Φάση (Ημιτελική), στην οποία καλούνται να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις
πολλαπλής επιλογής που θα τους δοθούν μέσω της  πλατφόρμας Quizizz.

Γ΄ Φάση (Τελική)
Οι έξι (06) ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία ανά επίπεδο (ανεξάρτητα από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης που ανήκουν) από τη Β΄ Φάση, προκρίνονται να συμμετάσχουν στη Γ΄ Φάση, στην οποία καλούνται να απαντήσουν 10 γρίφους. Θα χρησιμοποιηθεί  η  πλατφόρμα  Quizizz. Ένας από τους γρίφους ενδέχεται να είναι αναλογικός τρισδιάστατος.
Σε περίπτωση ισοψηφίας, οι ομάδες που ισοψήφισαν θα κληθούν να απαντήσουν σε δύο (02) επιπλέον ερωτήσεις που θα καθορίσουν τη νικήτρια ομάδα.
Οι τρεις (03) ομάδες ανά επίπεδο που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευτούν.
Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη Β΄ Φάση θα λάβουν ΕΠΑΙΝΟ.