Διαγωνισμοί

Συμμετοχή και διακρίσεις τού Π.Γ.Η. στους 6ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Το τριήμερο 19-21 Απριλίου 2024 έξι μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου συμμετείχαν στους 6ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες

Ρητορικής Τέχνης στο Ρέθυμνο, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Κρήτης, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνης. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου και στα διδακτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης ήταν οι φιλόλογοι κ. Ειρήνη Σπυριδάκη και κ. Ελένη Λασηθιωτάκη (συντονίστριες του Ομίλου Ρητορικής τού σχολείου). Οι καθηγήτριες συνοδοί των μαθητών/τριών ήταν οι κ.κ. Ελένη Λασηθιωτάκη και Τακουή Βακιρτζιάν. Οι μαθητές/τριες διαγωνίστηκαν στα ατομικά αγωνίσματα του Προτρεπτικού και του Αυθόρμητου Λόγου και στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων.

Πιο συγκεκριμένα από το σχολείο μας διαγωνίστηκαν οι παρακάτω μαθητές/τριες:

Στον Αυθόρμητο Λόγο οι Αλέξιος Δραμουντάνης (Α2) και Χριστίνα Ράου (Α4).

Στον Προτρεπτικό Λόγο οι Αναστασία Δετοράκη (Γ1), Μαρία Καρπαθιωτάκη (Β2) και Πολυχρόνης Πολυχρονίδης (Β2).

Στους Διττούς Λόγους οι Αναστασία Δετοράκη (Γ1), Πολυχρόνης Πολυχρονίδης (Β2) και Φωτεινή Κακοσαίου (Α2).

Η ομάδα των Διττών Λόγων αναδείχθηκε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες τής φετινής διοργάνωσης.

Στον Προτρεπτικό Λόγο ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης (Β2) αναδείχθηκε 3ος καλύτερος ομιλητής, καθώς επίσης αναδείχθηκε ως ο 2ος καλύτερος ομιλητής στο αγώνισμα των Διττών Λόγων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών τού σχολείου συγχαίρει τους/τις μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους στους 6ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης και εύχεται να συνεχίσουν και στο μέλλον να παράγουν και να μεταδίδουν ιδέες, επικοινωνώντας με τους συνομηλίκους τους με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση, κατανοώντας βιωματικά την αξία τού διαλόγου.

ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ1 1
ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ2 1
ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ3 1
ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ4
ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ5