Γενικά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Α5 ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ Α3 ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α5 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισκέφθηκαν το σχολείο μας, και συγκεκριμένα τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α3 τμήματος. (Και το δικό μας σχολείο είχε επισκεφθεί το 9o τον Δεκέμβριο του 2022). Τα δύο τμήματα των δύο σχολείων κατά το σχολικό έτος 2022-2023 συνεργάζονται στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνες καθηγήτριες την Αιμιλία Πολυχρονάκη (φιλόλογο του 9ου Γυμνασίου) και την Ασημένια Χαρκιωτάκη (φιλόλογο του Πρότυπου Γυμνασίου) για την εκπόνηση project με τίτλο «Μύθοι τού Αισώπου: λόγος, εικόνα, δρώμενο». Γι’ αυτή την επίσκεψη τα παιδιά και των δύο σχολείων είχαν ετοιμάσει podcasts για τη ζωή τού Αισώπου και για κάποιους μύθους, τους οποίους ηχογράφησαν και στην αρχαία ελληνική και στη νέα ελληνική, ενώ είχαν γράψει παραλλαγή αισώπειου μύθου καθώς επίσης έδωσαν και διαφορετικό τέλος σε άλλο αισώπειο μύθο. Τις δημιουργίες τους τις παρουσίασαν τα παιδιά και των δύο σχολείων στην ολομέλεια. Έπειτα, σε ομάδες συν-εργάστηκαν και με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους επεξεργάστηκαν έναν άγνωστο για αυτά αισώπειο μύθο και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας.

Τα παιδιά και των δύο σχολείων το διασκέδασαν πολύ, ενώ η Διευθύντρια του ΠΓΗ κ. Πολυχρονάκη είχε φροντίσει για ένα μικρό κέρασμα στους/τις φιλοξενούμενους/ες (τα παιδιά και τις δύο καθηγήτριές τους, Αιμιλία Πολυχρονάκη και Ράνια Στρατάκη), και προσέφερε δωράκια ως ενθύμια της αγαστής συνεργασίας των δύο σχολείων.

Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά και του ΠΓΗ και του 9ου Γ/σίου αποκόμισαν πολλά, όπως διαπιστώθηκε και από τη συζήτηση που έγινε με τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο σχολείων για την αποτίμηση της δράσης. Τα οφέλη ήταν πολλά τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε γνωστικό.

Ε, στο τέλος δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να παίξουν και δυο-τρεις παρτίδες σκάκι στο φουαγιέ τού σχολείου μας…!