Ανακοινώσεις

Βιωματικά εργαστήρια για την ενίσχυση των μαθητών/τριών μας.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και την ενδυνάμωση της θετικής σκέψης, ενώ την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1 και Γ4 συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και την οριοθέτηση.

Τα εργαστήρια οργανώθηκαν σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας τού Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, το οποίο διευθύνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Μαρία Παπαδακάκη, και υλοποιήθηκαν από την κ. Άννα Μανιδάκη, κοινωνική λειτουργό, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικό στην καθοδήγηση και προαγωγή τής ψυχικής ανθεκτικότητας εφήβων και νέων, και τους/τις κοινωνικούς/ές λειτουργούς κ. Μάριο Ατλάση, κ. Κωνσταντίνα Γάκη και κ. Χαράλαμπο Τσελεμπίδη.

Επιπλέον, μοιράστηκε σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας “Σύντομος Οδηγός προετοιμασίας Πανελλαδικών, Προαγωγικών και Απολυτήριων εξετάσεων” που περιλαμβάνει στρατηγικές, πρακτικές συμβουλές και εργαλεία για αποτελεσματική μελέτη, διαχείριση χρόνου και άγχους, στοχοθεσία και καθορισμό προτεραιοτήτων, αποτοξίνωση από τα κοινωνικά δίκτυα, ενδυνάμωση θετικής σκέψης και αυτοπεποίθησης. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που έχει σχεδιασθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στη Σχολική Κοινότητα” από το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ευχαριστούμε πολύ όλους/ες όσους/ες βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης, που είχε στόχο τη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και μαθητριών μας.