Εκδρομές Μετακινήσεις

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση της πολυήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών/τριών τής Γ΄ Γυμνασίου τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου στα Ιωάννινα

Ο Διευθυντής τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, σύμφωνα με την Υ.Α 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β) του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της πολυήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών/τριών τής Γ΄ τάξης τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου στα  Ιωάννινα.

Γενικά χαρακτηριστικά τής εκδρομής

  1. Α. Η εκδρομή πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Προβλέπεται να συμμετάσχουν εξήντα πέντε (65) μαθητές/τριες  και τέσσερις (4) συνοδοί καθηγητές/τριες.

       Β. Μετάβαση αεροπορικώς από το Ηράκλειο στα Ιωάννινα με απευθείας πρωινή πτήση τής Αegean ή της Sky Express με δυνατότητα μεταφοράς όλων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών/τριών στην ίδια πτήση

      Γ. Επιστροφή αεροπορικώς από τα Ιωάννινα στο Ηράκλειο με απευθείας απογευματινή ή βραδινή πτήση τής Αegean ή της Sky Express με δυνατότητα μεταφοράς όλων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών/τριών στην ίδια πτήση

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, σε δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα (ΟΧΙ τετράκλινα και χωρίς προσθήκη μεταλλικών κλινών ή ράντσων) για τους/τις μαθητές/τριες, και μονόκλινα για τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριες σε άριστη κατάσταση, κλιματιζόμενα, με πρωινό. Τα δωμάτια να μην έχουν μπαλκόνια για την ασφάλεια των μαθητών/τριών. Στην προσφορά σας να αναφέρετε ρητά την κατηγορία και το όνομα του καταλύματος. Τα δωμάτια των μαθητών/τριών και των καθηγητών/τριών να είναι στον ίδιο όροφο ή σε διαδοχικούς ορόφους και να υπάρχει νυκτερινή φύλαξη (Security). 

3. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

Τετάρτη 13/03/2024

Αναχώρηση από το Ηράκλειο αεροπορικώς

Άφιξη στα Ιωάννινα

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Μπιζάνι_κέρινα ομοιώματα του Π. Βρέλλη

Σπήλαιο Περάματος

νησί Αλή Πασά-Μουσείο Αλή Πασά-Λίμνη Παμβώτιδα

Κάστρο Ιωαννίνων

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Ομαδική βραδινή έξοδος

Διανυκτέρευση

Πέμπτη 14/03/2024

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Καλπάκι – Ζαγόρι –  Τσεπέλοβο – Καπέσοβο – Μονοδένδρι – Φαράγγι Βίκου – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Αρίστη

Επιστροφή στα Ιωάννινα

Ομαδική βραδινή έξοδος

Διανυκτέρευση

Παρασκευή 15/03/2024

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Άρτα (Γεφύρι, Κάστρο) – Εθνικό Πάρκο Υγρότοπων Αμβρακικού – Πρέβεζα

Επιστροφή στα Ιωάννινα

Ομαδική βραδινή έξοδος

Διανυκτέρευση

Σάββατο 16/03/2024

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

Μέτσοβο (Πινακοθήκη Αβέρωφ) – Μετέωρα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο

Επιστροφή στο Ηράκλειο αεροπορικώς 

4. Το κόστος των ξεναγήσεων στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και στις περιηγήσεις να βαρύνει το τουριστικό γραφείο. Ο αριθμός των ξεναγών να είναι σύμφωνος με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ξεναγήσεις τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους προτείνεται να γίνονται με ακουστικά, και το κόστος τους βέβαια να βαρύνει το τουριστικό γραφείο.

5. Τουριστικά λεωφορεία υπερυψωμένα, όχι διώροφα, τα οποία να είναι διαθέσιμα στους μαθητές σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και για κάθε δραστηριότητα τους (μετακινήσεις, ξεναγήσεις, βραδινές εξόδους κ.λπ.) και να διαθέτουν εφεδρικούς οδηγούς για όσες μετακινήσεις χρειαστεί να γίνουν πέραν του ωραρίου των βασικών οδηγών. Τα λεωφορεία θα πρέπει να διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές (να έχουν ελεγχθεί από το ΚΤΕΟ, να είναι εφοδιασμένα με τα απαιτούμενα έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, την επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, πλήρως κλιματιζόμενα κ.λπ.), καθώς και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών (ζώνες ασφάλειας, έμπειροι οδηγοί κ.λπ.). Η πληρότητα των λεωφορείων να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.

6. Συνοδός ιατρός εξοπλισμένος/η κατάλληλα, προκειμένου να διασφαλίζεται η άμεση ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια σε περίπτωση ασθένειας. Ο/Η ιατρός θα είναι μαζί μας στο ίδιο  αεροπλάνο από το Ηράκλειο για τα Ιωάννινα, θα βρίσκεται σε ένα από τα λεωφορεία σε όλες τις οδικές διαδρομές, και θα επιστρέψει μαζί μας με το ίδιο αεροπλάνο από τα Ιωάννινα στο Ηράκλειο.

7. Συνοδός, έμπειρος/η, του τουριστικού γραφείου σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ο/Η συνοδός θα είναι μαζί μας στο ίδιο  αεροπλάνο από το Ηράκλειο για τα Ιωάννινα, θα βρίσκεται σε ένα από τα λεωφορεία σε όλες τις οδικές διαδρομές, και θα επιστρέψει μαζί μας με το ίδιο αεροπλάνο από τα Ιωάννινα στο Ηράκλειο.

8. Οι χώροι που θα επιλεγούν για εστίαση και ψυχαγωγία των μαθητών/τριών πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρούν τους όρους ασφαλείας και υγιεινής.

9. Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή/τριας ή συνοδού καθηγητή/τριας και μεταφορά του, εάν παραστεί ανάγκη

10. Προσφορά τού τουριστικού γραφείου για τέσσερις (4) ολόκληρες ελεύθερες συμμετοχές μαθητών/τριών και για τέσσερις (4) ολόκληρες ελεύθερες συμμετοχές για τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριες

11. Αποδοχή από μέρους τού πρακτορείου ποινικής ρήτρας, σε περίπτωση αθέτησης οποιουδήποτε από τους όρους τού συμβολαίου (εγγυητική επιστολή με παρακράτηση ποσού που θα καθορίσει το σχολείο, με ελάχιστο 15% τού συνολικού κόστους)

12. Πρόβλεψη διαχείρισης της περίπτωσης μη πραγματοποίησης της εκδρομής, λόγω ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, υγειονομικές συνθήκες κ.λπ.)

13. Επιστροφή τού ποσού συμμετοχής στην εκδρομή σε μαθητή/τρια που για λόγους ανωτέρας βίας ή ασθένειας ματαιωθεί η συμμετοχή του/της στην εκδρομή

14. Άδεια λειτουργίας τού τουριστικού γραφείου (ειδικό σήμα λειτουργίας τού Ε.Ο.Τ)

15. Κράτηση από τα ξενοδοχεία με τη διαθεσιμότητα των δωματίων στην επωνυμία τού σχολείου (Email που να την επιβεβαιώνει). Κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων (Email που να την επιβεβαιώνει)

16. Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται:

Α. η τελική συνολική τιμή με ΦΠΑ τής εκδρομής

Β. η τελική συνολική τιμή ανά συμμετέχοντα/ουσα οικονομικά μαθητή/τρια

Γ. παροχή απόδειξης σε κάθε μαθητή/τρια χωριστά με την εξόφληση της εκδρομής.

Στη συνολική τιμή και την τιμή ανά μαθητή/τρια να περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, ο φόρος αεροδρομίου κ.λπ.

Τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία καλούνται να υποβάλουν στο Γραφείο τής Διεύθυνσης του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, αποκλειστικά σφραγισμένες προσφορές το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 11:00 π.μ., που θα περιγράφουν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις επιπλέον ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις, και θα είναι σύμφωνες με την Υ.Α 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β)  και την ισχύουσα νομοθεσία.

17. Κάθε προσφορά που θα κατατεθεί από το τουριστικό γραφείο πρέπει απαραιτήτως να περιέχει και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας τουριστικού γραφείου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ, καθώς και ένα (1) φωτοαντίγραφό του.

18. Κάθε προσφορά που θα κατατεθεί από το τουριστικό γραφείο πρέπει απαραιτήτως να περιέχει και συμβόλαιο “Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Tour Operator)” του ιδίου διοργανωτή και όχι άλλου τουριστικού γραφείου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

19. Στον φάκελο της προσφοράς θα υπάρχει απαραιτήτως CD ή άλλο μέσο με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή (doc ή pdf), ώστε να είναι εύκολη η ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Όσες προσφορές δεν φτάσουν έγκαιρα μέχρι την παραπάνω προθεσμία ή αποσταλούν με διαφορετικό τρόπο (fax, email, με ανοιχτό φάκελο ή χωρίς) ή συνοδεύονται από κενό CD ή άλλο μέσο δεν θα αξιολογηθούν. Δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές σε ηλεκτρονική μορφή οι οποίες ανοίγουν με χρήση κωδικού.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια Επιτροπή την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 12:00 στο Γραφείο τού Διευθυντή του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, και θα επιλεγεί αυτή που θα είναι σύμφωνη με τις παραπάνω προϋποθέσεις τής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα κριθεί ως η πλέον συμφέρουσα οικονομικά. Ο διαγωνισμός είναι κατά βάση μειοδοτικός, αλλά θα συνυπολογιστούν και ποιοτικά κριτήρια για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή τής εκδρομής. Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών θα λάβει υπόψιν την ποιότητα και το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών και δεν υποχρεούται να επιλέξει απαραίτητα το τουριστικό γραφείο που μειοδοτεί.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.