Διαγωνισμοί

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης»2024

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., ενέκρινε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2024 για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων ενδοσχολικά σε όλη τη χώρα και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (12:00-14:00).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια δυο (02) ώρες (12:00-14:00) και θα διενεργηθεί
ενδοσχολικά στα Γυμνάσια και Λύκεια που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης, η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.

Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο www.eefee.gr (σε διασύνδεση με τον http://micro-kosmos.uoa.gr). Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους/στις μαθητές/τριες.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το έγγραφο.