Εκδρομές Μετακινήσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου στο Λονδίνο με ΠΣΔ

Ο Διευθυντής τού Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου προκηρύσσει, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β) του Υ.ΠΑΙ.Θ για τις εκδρομές-μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα Ταξιδιωτικά Γραφεία  για τη διοργάνωση  εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών/τριών τού σχολείου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος.

  Στην εκπαιδευτική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 24 έως 29 Απριλίου 2024, προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 41-45 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές.

Η προσφορά γιατο Λονδίνο θα πρέπει να περιέχει και εξασφαλίζει τα παρακάτω:

  • Μετάβαση αεροπορικώς από το Ηράκλειο στο Λονδίνο με πρωινή πτήση και επιστροφή με την τελευταία βραδινή πτήση, με την οικονομικότερη προσφορά
  • Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο.
  • Την ημέρα τής άφιξης και της αναχώρησης το τουριστικό λεωφορείο να είναι διαθέσιμο για περιήγηση στην πόλη τού Λονδίνου
  • Πέντε (5)  διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Λονδίνο, σε κατάλυμα 3 τουλάχιστον αστέρων, σε ασφαλή περιοχή, απαραίτητα δίπλα σε σταθμό τού μετρό. 
  • Δίκλινα ή τρίκλινα  δωμάτια για τους/τις μαθητές/τριες,  και μονόκλινα  για τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριες
  • Δύο ημερήσιες εκδρομές με τουριστικό λεωφορείο με προορισμό α. το παλάτι τού Windsor – Οξφόρδη, και β. Leeds Castle – Canterbury – Dover. Να υπάρχει δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του προγράμματος επισκέψεων σε  επιλεγμένα αξιοθέατα της περιοχής.   

Το τουριστικό λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, κλιματισμό, κ.λπ.). Επίσης, πρέπει να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών/τριών (ζώνες ασφαλείας, έμπειροι και συνεργάσιμοι οδηγοί).

  • Ιατρός από το τουριστικό γραφείο που θα συνοδεύσει τους/τις μαθητές/τριες από Ηράκλειο σε Ηράκλειο με  παροχή ιατρικής φροντίδας  και φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλη τη διάρκεια της  εκπαιδευτικής επίσκεψης.
  • Υποχρεωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή (Συμβόλαιο “Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Tour Operator)” του ιδίου διοργανωτή και όχι άλλου τουριστικού γραφείου), το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία καθώς και πρόσθετη ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή/τριας ή συνοδού καθηγητή/τριας, και μεταφορά του/της αεροπορικώς εάν παραστεί ανάγκη.
  • Την αποδοχή από το Γραφείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων τού συμβολαίου από τη μεριά του (κατάθεση εγγυητικής επιστολής με ποσό που θα καθορίσει το σχολείο).
  • Την αντιμετώπιση της περίπτωσης που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή λόγω ανωτέρας βίας (κακοκαιρία, απεργία, απρόβλεπτα γεγονότα, τρομοκρατικές ενέργειες  κ.λπ.)
  • Επιστροφή τού ποσού συμμετοχής  σε μαθητή/τρια που για λόγους ανωτέρας βίας ή ασθένειας ματαιωθεί η συμμετοχή του/της στην ανωτέρω επίσκεψη.

Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται:

Α. το συνολικό κόστος τής εκδρομής, καθώς και το κόστος ανά μαθητή/τρια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του φόρου διαμονής ανά άτομο.

Β. Παροχή απόδειξης χωριστά σε κάθε μαθητή /τρια με την εξόφληση της εκδρομής

Κάθε οικονομική προσφορά θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει  επιβεβαίωση   διαθεσιμότητας  αεροπορικών εισιτηρίων  και  επιβεβαίωση  κράτησης ξενοδοχείου στην επωνυμία τού σχολείου.

Με την προσφορά θα πρέπει να κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραίτητα και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας (το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ) καθώς και φωτοαντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας. Στον φάκελο της προσφοράς πρέπει να περιέχεται CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς σφραγισμένους φακέλους  μέχρι την Τρίτη  28 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο Γραφείο τής Διεύθυνσης του Πρότυπου  Γυμνασίου Ηρακλείου. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή την ίδια ημέρα στις 13:00.

Σημ. Θα επιλεγεί η προσφορά που πληροί όλες τις απαιτήσεις τής εκδρομής και συνδυάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με την πιο συμφέρουσα οικονομικά τιμή.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.